Mendelényi Dániel a Honvéd helyzetéről; Alekszandra Crvendakics a soproni búcsúról

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 22:36
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Exkluzív interjút készítettünk Mendelényi Dániellel, aki társával, Bozó Zoltánnal 2019. április 8-án lett a Budapest Honvéd tulajdonosa. Az üzletember beszélt az elért eredményekről és felidézte a számára hatalmas csalódást okozó craiovai „incidens” is, amikor igazságtalanul, a futballhoz cseppet sem méltó módon esett ki a nemzetközi kupából a magyar együttes. A sikerek közt említette, hogy stabilizálódott a klub helyzete, de nem tagadta, a jelenlegi krízis hatásai alól a Kispest sem vonhatja ki magát. Ugyanakkor örül annak, hogy sokaknak vonzó a Honvéd kispadja, de mint mondta, nem az edzők választják ki a csapatot, hanem a csapat az edzőt.Mendelényi Dániellel, aki társával, Bozó Zoltánnal 2019. április 8-án lett a Budapest Honvéd tulajdonosa. Az üzletember beszélt az elért eredményekről és felidézte a számára hatalmas csalódást okozó craiovai „incidens” is, amikor igazságtalanul, a futballhoz cseppet sem méltó módon esett ki a nemzetközi kupából a magyar együttes. A sikerek közt említette, hogy stabilizálódott a klub helyzete, de nem tagadta, a jelenlegi krízis hatásai alól a Kispest sem vonhatja ki magát. Ugyanakkor örül annak, hogy sokaknak vonzó a Honvéd kispadja, de mint mondta, nem az edzők választják ki a csapatot, hanem a csapat az edzőt.

Hat év után távozik a Sopron női kosárlabdacsapatától Alekszandra Crvendakics. Döntését a 24 éves szerb válogatott magasbedobó azzal indokolta, hogy immár új impulzusokra van szüksége. Noha imádott Sopronban játszani, de a Lyonba igazolás olyan remek lehetőséget jelent a karrierjében, amivel élnie kellett. Családias és ambiciózus közösség a francia klub, amely fejlődőképes és a következő idényre erős csapatot épít, ezt az egyesület tulajdonosa, az NBA-győztes Tony Parker is megerősítette Crvendakicsnak. Aki mindezzel együtt nehézen szánta rá magát a távozásra, hiszen gyakorlatilag Sopronban nőtt fel és lett éljátékos, ahol számos barátot szerzett.

Danyi Gábor, a bajnoki, Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-címvédő Győr női kézilabdacsapatának edzője szerint máris késő lenne elkezdeni a rendes felkészülést, ha az Európai Kézilabda-szövetség tartaná magát a tervhez, s valóban június elején szeretné lebonyolítani a CSM Bucuresti elleni BL-negyeddöntőt. Lapunknak arról is nyilatkozott, mi lenne, ha a korábban szeptember elejére tolt női final fourra az év végén kerülne sor? Nos, a tréner úgy véli, az esemény sportértéke erősen kétséges lenne, hiszen már zajlana a 2020–2021-es a magyar bajnokság, tartana az új lebonyolítású BL és jönne egy világverseny is, amely után még le kellene tudni egy négyes döntőt az előző idényből.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik