Újpest: a belga tulaj kivár, de a működés nincs veszélyben; lejtőn a Barca?

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 21:45
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

„A következő idény költségvetéséről egyelőre nem tudok mit mondani, elég csak két szélsőséges példát említeni: másként kalkulálunk, ha nem folytatódik a bajnokság, és másként, ha folytatjuk” – mondta lapunknak Berta Csaba. Az Újpest FC ügyvezető igazgatója hozzátette, Roderick Duchatelet egyelőre optimista, a belga tulajdonos nem jelezte, hogy veszélybe került volna a labdarúgócég működtetése. A költségvetést egyelőre nem kellett átalakítaniuk, a tulajdonos néhány hónap átmeneti időszakkal számol. Ha a nyáron ismét beindul a futballélet, átvészelik a nehezebb hónapokat, újratervezniük akkor kellene, ha a vészhelyzet a következő esztendőre is átnyúlik.
„A következő idény költségvetéséről egyelőre nem tudok mit mondani, elég csak két szélsőséges példát említeni: másként kalkulálunk, ha nem folytatódik a bajnokság, és másként, ha folytatjuk”
– mondta lapunknak Berta Csaba. Az Újpest FC ügyvezető igazgatója hozzátette, Roderick Duchatelet egyelőre optimista, a belga tulajdonos nem jelezte, hogy veszélybe került volna a labdarúgócég működtetése. A költségvetést egyelőre nem kellett átalakítaniuk, a tulajdonos néhány hónap átmeneti időszakkal számol. Ha a nyáron ismét beindul a futballélet, átvészelik a nehezebb hónapokat, újratervezniük akkor kellene, ha a vészhelyzet a következő esztendőre is átnyúlik.

A világ labdarúgásának bemutatása mellett elkötelezett, havonta megjelenő angol lap, a World Soccer többnyire néhány soros hírek szintjén foglalkozik a magyar futballal. Ezért is örvendetes, hogy az áprilisi címlapján Erling Haalandot, a Barca-üdvöske Riqui Puigot, az Atalanta Bajnokok Ligája-menetelését, Eb-pótselejtező-elemzést és a koronavírus futballbénító tombolásával foglalkozó cikket hirdető lapban egy, a Mezőkövesd szakmai építkezését és eredményeit bemutató írás jelent meg. A szerző, Peterjon Cresswell Hagyacki József ügyvezetőt és Kuttor Attila vezetőedzőt is megszólaltatta, akiket arról is faggatott, készülnek-e már az európai kupaporondra.

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Pádár Ildikó vasárnap volt 50 éves. „Igazából nem azt sok kimondani, hogy ötven, hanem hogy ez a harmincharmadik évem a Fradiban, tizenhét éve edzősködöm, huszonöt éve nyertük meg százszázalékos teljesítménnyel a bajnokságot, húsz éve játszottunk a sydneyi olimpián, és győztünk az Európa-bajnokságon...” – mondta lapunknak a sportág berkeiben Párduc becenéven emlegetett kiváló sportember. Noha a kerek évfordulókat a családdal, barátokkal szokta ünnepelni, az összejövetel most elmaradt az ünneplés, de csak átmenetileg. Interjúnkban az is kiderül, a már felnőtt edzőként is bizonyító Pádár miért érzi jól magát az utánpótlás-nevelésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik