A Meseország mindenkié egy Molotov-koktél a gyerekszobában

Címlap hírtv
Vágólapra másolva!
Többen felháborodtak, sokan aggodalmuknak adtak hangot, de vannak, akik szerint helyénvaló, hogy a Meseország mindenkié című, kisgyerekeknek szóló könyvben a többi között olyan történeteket tárnak a gyerekek elé, amiben két királyfi házasodik, de transzszexuális mese is fellelhető a kötetben. A Mi Hazánk politikusa véleményét úgy fejezte ki a könyvvel kapcsolatban, hogy ledarálta azt. A nyílt, most már gyerekeket is célzó LMBTQ propaganda úgy tűnik egyre erősebb itthon is. Erről beszélgetett M.Dobos Marianne műsorában, a Címlapban Timkó Eszter, színésznő, Simon-Palov Judit, a Karc FM műsorvezetője és lapunk munkatársa, Kroó Zita.
Vágólapra másolva!

A társadalmat megosztó, Meseország mindenkié című könyvben többféle kisebbséghez tartozó szereplők, mint például örökbefogadott, roma vagy fogyatékkal élő hősökről is olvashatnak a gyerekek, de ezek közé rejtették az LMBTQ történeteket is.

–mondta a Karc FM műsorvezetője, Simon-Palov Judit arra a kérdésre, hogy olvasna-e fel a Meseország mindenkié című könyvből a gyermekeinek.

A gyerekek nem nyitottak a szexualitásra, nem tudják, hogy ez micsoda, ezért felesleges őket ilyen mesékkel érzékenyíteni – ezt már lapunk munkatársa mondta. Kroó Zita továbbá megjegyezte azt is, hogy

ezzel elveszik a jogot attól, hogy a szülő, majd amikor ő szeretné leüljön a gyerekével a szexualitásról beszélni,

hiszen a gyerekeknek később vannak a témában kérdéseik.

Timó Eszter a könyvről úgy vélekedett, hogy

A színésznő szerint valóban vannak a könyvben olyan mesék, amik érzékenyítenek, de ilyen meséink eddig is voltak, vannak és lesznek is. A gyerekek ezzel eddig is találkozhattak. Ezek közé viszont elrejteni az LMBTQ, mint fogalmazott „attak".

– jegyezte meg a színésznő arra utalva, hogy a gyerekek kiszolgáltatottak, ezért felelősséggel tartozunk értük.