Itt egy újabb leleplező videó Donáth Annáról

Donáth Anna Júlia, Momentum
Budapest, 2019. május 21. Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselőjelöltje. Az Európai Unió tagállamaiban 2019. május 23. és 26. között európai parlamenti választásokat tartanak. Magyarországon május 26-án lesz a szavazás. MTI/Momentum
Vágólapra másolva!
Elismerte a Momentum EP-képviselője, hogy a baloldal alaptalanul kiáltott diktatúrát tavasszal a „felhatalmazási törvény" miatt. Donáth Anna a Hír TV birtokába került felvételen arról beszél, az európai politikusok a Magyarországról érkező ellenzéki nyilatkozatok alapján értelmezték tévesen a jogszabályt. Az igazságügyi miniszter a Hír TV-nek azt mondta, ez jó példa arra, milyen trükkökkel befolyásolja az európai közvéleményt a baloldal.
Vágólapra másolva!

Korlátlan hatalom, diktatúra. Így támadta a hazai baloldal a márciusban elfogadott koronavírus-törvényt, amely lehetővé tette a kormány számára, hogy a járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket rendeleti úton hozza meg.

A koronavírus-törvényt felhatalmazási törvénynek nevezve beszélt annak veszélyeiről a momentumos Donáth Anna is az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának ülésén áprilisban.

A magyarországi diktatúráról szóló híreket a külföldi médiumok is átvették.

„Sokszor előbb nyilvánítottak véleményt, mint még mielőtt tudtunk volna beszélni, és így terjedhetett el európai szinten az, hogy például a felhatalmazási törvény következtében gyakorlatilag beszüntették a parlament működését.

- vallotta be a momentumos Donáth Anna egy, a Hír TV birtokába került belső videóbeszélgetésben. A képviselő elmondja,

azzal, hogy mások mellett ők is diktatúrázni kezdtek, elterjesztették az álhírt Európában.

– így kommentálta az elhangzottakat az igazságügyi miniszter. Varga Judit emlékeztetett, a baloldal tavasszal Magyarország ellen uszította a liberális médiumokat és európai intézményeket. Hozzátette, ezek alapján nem meglepő, hogy Vera Jourová európai biztos milyen elmarasztaló jelentést készített a magyar jogállamisági helyzetről.