Karácsony Gergely emberei – Gy. Németh Erzsébet

GY. NÉMETH Erzsébet alakuló ülés személyiség foglalkozása közgyűlés politikus politikusnő SZEMÉLY Budapest, 2019. november 5.
Gy. Németh Erzsébet, a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes az új összetételű Fővárosi Közgyűlés
Budapest, 2019. november 5. Gy. Németh Erzsébet, a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Sorozat indult a Kontrán a baloldali polgármester embereiről, most Gy. Németh Erzsébetet mutatják be.
Vágólapra másolva!

Horn Gyula felfedezettjeként, az MSZP-n belüli 'vörös vonal' reménységeként indult Gy. Németh Erzsébet karrierje, hogy aztán hosszú kacskaringók után az ultraliberális Gyurcsány Ferenc bizalmi körében kössön ki. Közel harmincéves politikai pályafutásából kirajzolódott, hogy egyvalamiben igazán zseniális:

tökéletes ütem- és időérzékkel tud köpenyt váltani.

A szocializmusban már a hatalom közelében mozgolódott, de igazi karriert a rendszerváltás utáni MSZP-ben csinált. A kezdeti baloldali politikát szépen lassan leváltotta a liberálisabb irányzatra, így került aztán Gyurcsány közelébe. A váltás olyan jól sikerült, hogy mára azt mondják róla: „Százszázalékosan Gyurcsány Ferenc lekötelezettje, minden mozdulatát követi, minden utasítását betartja" – tartják róla a DK-ban.

A teljes cikket ide kattintva, a Kontrán olvashatja el.

Gy. Németh Erzsébet Forrás: MTI/Balogh Zoltán