Ászok nélkül is német győzelem a csehek ellen

RUSZNÁK GYÖRGYRUSZNÁK GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2020.11.11. 20:33
null
Tömegjelenet a cseh kapu előtt. Egy ember, Rüdiger mind felett (Fotó: AFP)
Felkészülési mérkőzésen fogadta az utóbbi időben kritikák kereszttüzébe kerülő német labdarúgó-válogatott Csehországot Lipcsében, és teljesen felforgatott összeállításban is egy góllal győzött (1–0).

 

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Németország–Csehország 1–0 (1–0)
Lipcse,Red Bull Aréna,zárt kapuk mögött.Vezette:Treimanis (lett)
NÉMETORSZÁG:Trapp – Tah, R. Koch, Rüdiger – R. Baku, Max (Schultz, 68.), Gündogan (Dahoud, a szünetben), Neuhaus, Brandt, Hofmann (Amiri, 20.) – Waldschmidt.Szövetségi kapitány:Joachim Löw
CSEHORSZÁG:Pavlenka – Mateju, Brabec, Jemelka, Novák (Soucek, a szünetben) – Holes, Barák (Král, 68.), Kopic (Ondrásek, 78.), Dockal (Darida, 68.), Cerny (Jankto, a szünetben) – Krmencík (Vydra, a szünetben).Szövetségi kapitány:Jaroslav Silhavy
Gólszerző:Waldschmidt (13.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Lipcsében találkozott felkészülési mérkőzésen Németország és Csehország, hiszen hamarosan a Nemzetek Ligájában kell vitézkedniük, ehhez pedig a szövetségi kapitányoknak mindenképpen ki kellett próbálniuk néhány variációt.

Így történhetett meg, hogy a német válogatottból Gündogan kivételével lényegében minden ász hiányzott, és megtehették azt is, hogy két újonccal álljanak fel. A csehek némileg összeszokottabb gárdával vették fel a küzdelmet, de egyértelmű volt, hogy a német csapat így is nagyon erős.

Az első félidőben nem sok babér termett a csehek számára, ráadásul mindjárt a 13. percben vezetést is szerzett a hazai csapat, Waldschmidt volt jó helyen, hogy közelről a hálóba pöccintse Max beadását. 1–0

Folytatódott a német fölény, a csehek letámadással próbálkoztak, de így sem tudtak helyzetbe kerülni. Amir viszont többször is, csakhogy a lövéseit remekül védte Pavlenka.

A második félidőben jóval kiegyenlítettebb játék zajlott, több lehetőséget is elpackáztak a hazaiak, még kapufát is lőttek, és erre a 82. percben majdnem ráfizettek, ekkor ugyanis Vydra fejesét nagy bravúrral kellett védenie Trappnak.

Végül lényegében ez volt a csehek egyetlen igazán veszélyes lehetősége, így a német válogatott felforgatott összeállításban is biztosan nyert, még ha ez a gólok számában nem is látszik.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Vége a meccsnek, nyert Németország. 1–0
89. perc: Löw
ugrott fel idegesen, mert Soucek lőhetett 17 méterről – alig mellé.
84. perc: Tah
25 méteres bombáját ütötte ki Pavlenka.
82. perc: A mindenit, mekkora védés! Vydra
tűnt fel a német kapu előtt, remek, földre lefejelt labdája be is jutott volna a kapuba, ha Trapp nem ment szenzációsan.
80. perc: Dahoud lőtt az égbe, pedig mellette üresen állt Schulz. Önzőzés.

78- perc: Cseh csere, Kopic helyett Ondrásek a pályán.
77. perc: Kapufa! Amiri beadását röviden fejelték ki a védők, jött Neuhaus, és 16 méterről elemi erővel lőtt a kapufa és a léc találkozási pontjára.
76. perc: Soucek rántotta vissza Brandtot, ez bizony sárga.
72. perc: Holes lefelé csapódó lövése ment kicsivel fölé. 20 méterről eresztette el.
70. perc: Darida beadását Soucek fejelte mellé.
68. perc: Végre cserék. Max helyén Schultz, a cseheknél pedig Dockal helyett Darida, Barák helyett Krála pályán.
65. perc: Brandt indult meg előre remekül labda nélkül, Dahoudnak csak oda kellett volna passzolnia elé, de nem sikerült neki...
60. perc: Dahoud remekül hozta magát helyzetbe, lőtt is 12 méterről, Jemelkáról szögletre pattant a labda, de a bíró mégis kirúgást ítélt.
58. perc: Neuhaus cselezte be magát a tizenhatoson belülre, végül lőtt, de igen csapnivalóan.
50. perc: Amiri lőhetett volna 13 méterről, ha Brabec nem ment előle szögletre.
46. perc: Dockal jónak tűnő, 14 méteres lövését védte Trapp. Mégsem volt annyira jó...
46. perc:Általános cserék a szünetben, a németeknél Gündogan helyett Dahoud érkezett, a cseheknél Novák helyett Soucek, Cerny helyett Jankto és Krmencík helyett Vydra.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, vezetnek a németek. 1–0
45. perc: Tah
bizonytalankodott, Kopic lőhetett éles szögből, de a kaput nem találta el.
43. perc: Amiri kétszer is a kapust találta el! Neuhaus adott remek labdát Amirinak, aki 14 méterről lőtt, Pavlenka védett. A kipattanó újra Amirihoz jutott, de ezt a lövést is védtePavlenka.
41. perc: Mateju
jobb oldali beadását Kopic fejelte öt méterről a bal alsó felé, de Trapp már ott volt, magához ölelte a labdát.
39. perc: Beszorította ellenfelét a cseh csapat, de helyzetig nem jutottak.
32. perc: Brandt csapott le egy labdára a cseh tizenhatoson belül egy félelmetesen rossz védőmegmozdulás után, amikor is Jemelka passzolt volna hajmeresztően, de 13 méterről eszméletlenül gyengén lőtt.
31. perc: Amiri lapos lövését fogta Pavlenka.
28. perc: Gündogan lövése 12 méterről akadt el egy védő lábában, de nem szabadult fel a cseh kapu, Baku még kissé jobbról rápörkölte, de Pavlenka elvetődve fogta a labdát.
25. perc: Nagy német lehetőség maradt ki. Számos passz után Max adott balról középre, de mindenkinek a lába előtt elsuhant a labda az ötösön belül...
24. perc: Letámadtak a csehek, már a tizenhatoson belül próbáltak labdát szerezni, egyelőre kevés sikerrel, de láthatóan nem ízlik a metódus a németeknek.
22. perc: Krmencík kapott ajándéklabdát a német tizenhatos előterében, rögtön lőtt is, de Trapp könnyen védett.
20. perc: Hofmann megsérülhetett, mert lecserélték, Amiri állt be a helyére. Combhúzódás volt az ok.
16. perc: Két újonc játszik a német válogatottban, Baku a Wolfsburgból és Max a PSV-ből.
13. perc: GÓÓÓÓL! VEZET NÉMETORSZÁG! Baku játszott kiválóan Neuhausnak, aki nagy erővel lőtt kapura 18 méterről, Pavlenkáról kijött a labda jobbra, Max azonnal középre tekert, ahol érkezett Waldschmidt, aki 4 méterről a bal alsóba perdített. 1–0
12. perc: Krmencík
indult meg a kapu felé, nagy lehetőségnek tűnt, de Koch beérte, és szépen szerelte, mielőtt nagyobb bajt okozhatott volna.
10. perc: Brandt játszott remekül Waldschmidthez, aki azonban tanácstalannak bizonyult, Novák el is vette tőle a labdát.
5. perc: Mateju ment el lesgyanús helyzetben a jobb oldalon, a tizenhatos közelében Dockalhoz játszott, aki egészen éles szögből is kapura perdített, és a labda centiméterekkel ment el a bal alsó mellett.
4. perc: Jó támadás futott a németek jobb oldalán, de mire helyzet alakulhatott volna ki, visszaértek a cseh védők, és mentettek.

1. perc:Elkezdődött a találkozó, a németek fehér-feketében, a csehek tiszta pirosban játszanak.

 

ELŐZMÉNYEK

Oliver Baumann elhagyta a német válogatott edzőtáborát – számolt be a helyi labdarúgó-szövetség. A Hoffenheim kapusának azután kellett hazatérnie és karanténba vonulnia, hogy klubcsapatánál több pozitív teszteredmény is született, s szerdára virradóra már hét igazolt esetnél járnak a sinsheimiek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik