Magyar szabadalom az új, vírusszűrő maszk

KC vírusmaszk
KC vírusmaszk
Vágólapra másolva!
Közel egy éve fejleszti, teszteli vírusszűrő maszkjait egy magyar cég, amelyek minden korábbinál hatékonyabban szűrik ki a legkisebb méretű baktériumokat és vírusokat is. A jelentős hazai innováció kapcsán Kállai Miklós hajó- és gépészmérnökkel, Csősz Botond építőmérnökkel és formatervezővel, és Csősz Boglárka befektetővel, külkapcsolati menedzserrel, a KC Struktur Kft. tulajdonosaival, a KC Vírusmaszk szabadalmazóival beszélgettünk.
Vágólapra másolva!

„Vírusmaszkjaink forradalmisága abban rejlik, hogy kifejezetten vírusok és baktériumok szűrésére kifejlesztett, klinikailag tesztelt szűrőkkel láttuk el, ily módon, a klinikai teszteken a koronavírusnál is kisebb vírusokkal és baktériumokkal tesztelt vírusszűrőnk 99,98%-os eredményt ért el." – mutatnak rá a termék tulajdonosai.

A vírusmaszkokat kifejezetten a vírusok és baktériumok szűrésére kifejlesztett, klinikailag tesztelt szűrőkkel látták el. Forrás: KC Struktur Kft.

„Ez az érték a EN149 (0.6 mikron) alapú teszten szűrt részecskékhez képest az EN14683 (phi X 174 bakteriofág vírus - 0.027 mikron) teszten, huszonkétszer jobb eredményt jelent." – emelte ki Kállai Miklós, mérnök.

- tette hozzá Csősz Botond, aki a környezetbarát, kényelmes maszkok formájáért volt felelős, ő fejlesztette és tökéletesítette azokat a mindennapi használatra.

– mutatnak rá a szakemberek – „A KC Struktur vírusmaszkja félálarcos maszk, az anyaga orvosilag, klinikailag tanúsított bőrbarát és kényelmes, ezért hosszabb ideig hordható anélkül, hogy irritálná a bőrt."

Orvosoknak, fogorvosoknak, idősgondozóknak, zárt térben dolgozóknak, utazóknak ajánlják a terméket, illetve mindenkinek, aki vírusos környezetben kénytelen dolgozni.

"Maszkjaink szűrőit független laboratóriumokban (Nelson Laboratories) vizsgálták meg, fogorvosok, aneszteziológusok is kipróbálták, és a legjobb véleménnyel vannak róla." - emelik ki a tulajdonosok.

A vírusmaszk anyaga orvosilag, klinikailag tanúsított bőrbarát és kényelmes, ezért hosszabb ideig hordható anélkül, hogy irritálná a bőrt. Forrás: KC Struktur Kft.

„Mindannyian sokat utazunk, és nagyon féltünk attól, hogy elkapjuk a vírust és megfertőzzük szeretteinket. Innen indult a folyamat, és most már nemzetközi szinten is keresik a maszkjainkat." - mondta Csősz Boglárka, aki testvérével és Miklóssal együtt minden folyamatot maguk menedzselnek.

A gyártást sikerült hazánkban tartani, amely számukra büszkeség, hiszen ezzel a hazai munkaerőpiacot is támogatni kívánják.

„Közeledik a karácsony, és mi azt szeretnénk, ha nem lennének kétségek afelől, hogy a család együtt tud-e ünnepelni az idős szeretteikkel.

A maszkok kényelmesek, akár 24 óráig is hatékony szűrést biztosítanak ugyanazon szűrővel,

könnyen fertőtleníthetőek és a szűrő is cserélhető benne. Jelen ismereteink szerint nincs olyan maszk, amely teljesen zárja az arcot, tehát a szemüveg sem párásodik, és még a színek között is lehet variálni, mert ha már a napjaink része, akkor legyen divatos is! - fogalmazott Csősz Boglárka.

A maszkok kényelmesek, akár 24 óráig is hatékony szűrést biztosítanak ugyanazon szűrővel. Forrás: KC Struktur Kft.

A hazai innovációról bővebb információ itt és itt.

A cikk megjelenését támogatta KC Struktur Kft.