Elon Musk szerint túl sok a diplomás az amerikai vállalatok élén

Tesla, Elon Musk
LOS ANGELES, CA - MAY 01: Tesla founder Elon Musk attends the launch party for the Tesla Roadster, the world's first highway-capable all electric car available in the United States, at the Tesla Flagship Store on May 1, 2008 in Los Angeles, California. (Photo by Vince Bucci/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Tesla vezetője, Elon Musk, gyakran nem rejti véka alá véleményét, így most is kimondta azt, amit gondol, ezúttal az amerikai oktatási rendszerről és a céges kultúráról. Musk szerint a mesterszakos hallgatókat nem tanítják meg arra, hogy a vásárló a legfontosabb, és csak a számokkal törődnek, ez pedig komoly problémát jelent.
Vágólapra másolva!

A milliárdos cégvezető, Elon Musk szerint jelenleg túl sok amerikai vállalat élén állnak mesterszakot végzett dolgozók, akiknek csak a nyers adatok és a bevétel számít, és nem törődnek azzal, hogy elégedetté tegyék vásárlóikat és ügyfeleiket.

Musk kijelentette, hogy a jelenlegi helyzet nem tesz jót a vállalatoknak és sokkal kevesebbet kellene törődni a pénzügyekkel és az igazgatósági gyűlésekkel és többet magával a termékkel.

A Tesla vezére azzal érvelt, hogy a jó pénzügyi eredmény jönni fog magától, ha a cég olyan terméket vagy szolgáltatást kínál, amely kapós a vásárlók körében Hozzátette, hogy néhány cégvezető viszont ezt a folyamatot félreértelmezi, és nem látja a lényeget, vagyis azt, hogy a termék teszi naggyá a sikeres vállalatokat.

Elon Musk Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Vince Bucci

Nem ez az első alkalom, hogy Musk kritikát fogalmazott meg az egyetemi oktatás területén. Márciusban arról beszélt, hogy az egyetemek jó helyek arra, hogy a fiatalok bulizzanak és elvégezzék a napi feladataikat, de valódi oktatást nem nyújtanak. Musk egyébként maga is diplomás, ugyan csak alapszakot végzett, a Stanfod doktori programjából kibukott.