Súlyos hibákat találtak a világ egyik legnépszerűbb utasszállító repülőgépén

Air Tahiti Nui Boeing 787
Vágólapra másolva!
Még mindig tart a botrány a Boeing 737 Max repülőgépei körül, amelyek több mint egy évig nem szállhattak fel, miután két légszerencsétlenséget is okoztak. Most a gyártó egy másik modelljével is komoly gondok vannak, ráadásul a friss vizsgálatok még több hibára derítettek fényt.
Vágólapra másolva!

A The Seattle Times értesülései szerint a Boeing kiterjeszti a vizsgálatot a 787 Dreamlinerekre, miután gyártási hibákat találtak több repülőgépnél is. A cég szerint a South Carolina államban található üzemből érkezett darabok esetében az összeszerelésnél fordultak elő hibák, például nem voltak pontosak többek között az elemek illesztései.

A vizsgálatot emiatt más üzemekre is kiterjesztették, többek között az olasz, a japán, és még egy amerikai üzemben folytatnak majd ellenőrzéseket.

A Boeing szintén vizsgálni fogja az összeszerelés végső fázisát ellátó, Everettben és North Charlestonban található üzemeket. A vállalat szerint a repülőgépek testének összeszerelésekor olyan hiba keletkezett, amelyek sürgős kijavításra szorulnak.

Illusztráció Forrás: Flickr/Olivier CABARET

A gyártó számára mindez komoly gondot jelenthet, hiszen a gépek megrendelése a világjárvány miatt amúgy is sokkal lassabb volt az átlagosnál, most pedig a Boeing 737 Max után egy másik népszerű modelljükkel is baj van. A most kiderült részletek megmagyarázzák azt is, hogy miért állt le váratlanul egy hónapja a 787 Dreamlinerek szállítása.