Börtönbe kerülhetnek a Nógrád megyei sorozatbetörők

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A Pásztói Járási Ügyészség lopás és rongálás miatt emelt vádat egy 39 éves, és egy 44 éves Nógrád megyei férfi ellen, akik több lakásba is betörtek, és feltörtek egy gépkocsit is.
Vágólapra másolva!

A fiatalabb férfi 2018. szeptember 30-án, este 9-kor

megrongált egy utcán parkoló kisteherautót: a csomagtartó zárját, a kormánykerék egy részét, az irányjelző és az ablaktörlő kapcsolóit letörte, mellyel 90.000 forint kárt okozott a tulajdonosnak.

A két férfi 2018 karácsonyán a lakóhelyükön törtek be egy házba, kihasználva, hogy a lakó hosszabb ideje kórházban volt. A kerítésen át bemásztak az udvarra, majd a ház ajtaját a fészerben talált pótkulccsal kinyitották, és onnan

szerszámgépeket, távcsövet, vérnyomásmérőt, és szeszes italokat vittek el, összesen 62.000 forint értékben.

Mindössze három héttel később a fiatalabb férfi egyedül visszament a lakásba, ahol a hátsó ablakon lévő redőnyt felfeszítette, az ablakot betörte és bemászott a házba.

Ez alkalommal háztartási gépeket, gázpalackokat és egy festményt vitt magával, összesen 99.000 forint értékben.

A betöréssel szerzett holmikat később eladta.

Az okozott kárból

112.000 forint lefoglalással megtérült.

Mint kiderült, az egyik férfi többszörös visszaeső, míg társa felfüggesztett börtönbüntetése alatt követte el a betöréseket.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását, illetve a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés letörtését, illetve közügyektől eltiltást, és az okozott kár megtérítését javsolta - írja az Ügyészség oldala.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Photononstop/Xavier Richer