Karácsonyék nyolc hónapja halogatják a Lánchíd felújítását

Budapest Lánchíd felújítás előtt
Vágólapra másolva!
A Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat még csak kísérletet sem tett arra, hogy a kormány által a Lánchíd felújítására szolgáló összeget lehívja, sőt a Lánchíd felújítására vonatkozó tender kiírására sem került még sor - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ annak kapcsán, hogy Karácsony Gergely azzal állt elő, hogy ne legyen tűzijáték a Lánchídon.  
Vágólapra másolva!

Az ünnepségsorozat keretein belül például gasztrofesztivál, szabadtéri koncertek, Szent István napi felvonulás, vízparti koncertek, családi programok várják majd a Budapestre érkezőket - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A cél az, hogy megünnepeljük Magyarország születésnapját, miközben az ágazatban dolgozók segítséget is kapnak, hiszen a koronavírus járvány a turizmusban dolgozókat sújtotta a leginkább. A Lánchíd felújítására szánt összeg - amit a kormány még Tarlós Istvánnak ígért meg - rendelkezésre áll - tették hozzá.

Veszélyes és drasztikusan drágítja a munkát, hogy a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat nyolc hónapja halogatja a híd felújítását - zárul a közlemény.